Monday, March 1, 2010

- Di telan ribut salji..-



dan satu ketika aku di swiss....






pergi bermain ski dgn membe2,,....di Bruson,Verbier.....



sempadan Italy,France & Swiss....



nak main ski...kene naik ke tmpat atas gunung yg tinggi.....



& aku mula cuak bile terjumpa ahli2 ski & snowboarding professional di sana...



baru aku tahu....rupanya itu kwsn org2 hebat.....*maklumla,aku beginner..hehe.






Naik ke atas pd jam 11 pagi..kene naik ski lift.....



naik2....turun je ski lift..dah tergolek...biase la...org south east asia la katekan...



sdg bbrp lame...aku dah mcm pro...mengayuh sana...mengayuh sini.....



trek yg susah pun dah jadi sng....mcm dah terlupa aku dari khatulistiwa....






jam 2 ptg.....2 org member aku sudah mahu turun ke bwh....



maka mereka pun pulang ke hostel..katanya penat....



aku berdua kini....terus bermain dan bermain....



salji makin tebal......pandangan makin kabur.....



terus juga bermain....




*gaya pro kan?

x sedar...sdah pkul 5ptg...ski lift tutup pd jam 5 juga....



bergegas ke stesen ski lift....ahhhh....org yg brtugas dah x de...



kwn aku sorg nih...trus je naik ski lift yg bergerak laju tnpa kawalan...



*die lupe ke aku nih bwk ski?die bwk snowboard je!!!



aku sendirian....berusaha keras menaiki ski lift...






dan.....aku berjaya....



5 minit slpas itu.....aku masih di atas ski lift...cuaca salji yg lebat...buat pandangan kabur..



tibe2....ski lift berhenti bergerak......uhhhhh......



aku cube melaung mmggil membe ku lg sorg...aku tahu die pn trsangkut...






kredit habis.....ribut salji....keliling putih.....suhu -5 celcius....



aku berseorangan di tgh hutan itu.....tergantung-gantung....



aku membeku......hari makin gelap......xde pertolongan....hanya kedengaran bunyi air sungai yg separa membeku....

*ski lift sblm ribut salji...






hilang punca......suara makin serak......



tibe2....ternampak cahaya dari arah kiri.....



trak hijau kecik brsama seorg pemandu.....



aku melambai & membuat ape2 signal yg perlu......



fuhhh...lega dia ternampak.....dia turun...& bertanya soalan dlm bahasa perancis....



aku pun buat2 phm....& aku hnya dgr prkataan 'cable' je dari mulutnye.....






dia terus berlalu....aku berharap die paham bahasa hentam kromo aku tadi....



10 minit berlalu......ski lift bergerak semula......






alhamdulillah.....kalau x...ntah kamu semua dpt jumpa aku lg ke tidak...












12 comments:

W M Najib said...

ni cite betul ke qonn??!

sayaBerd said...

haha.
gile ko.

ak nk tny.
abes lg ke cite ko ni????

jeles ak!

furqon said...

2 najib --- cite btul la...xkan aku nk reka..

2 berd--- haih berd...mende lak nak jeles..

SADIS said...

orang dah habis pikir cuti yang lalu dan merancang cuti akan datang.

apa barang masih mahu buat orang jeles?.

dah tak berbisa la cerita ko.

furqon said...

hahaaa..aku xmau bg lu jeles la bro.....
p/s:lu phl tuang klas..haha

sayaBerd said...

ncb baek klas 2 ari.
wakaka

SADIS said...

haha

awe said...

best best!
haha
alhamdulillah laa
naseb baek ko selamat.
kalo x aku gi kenduri selamat je la kt umah ko.
huhu

furqon said...

ye la awe....kau lg suke aku xbalik..haha

Amirah Cantik said...

hahahahahahahha!!!!!

gelak guling2 aku mbacenye!!!

furqon said...

gelak???haih

nawal said...

jeles oh, org tu men salji..

best gilak!