Saturday, May 26, 2012

-umrah ketiga-

-Cuti semester dah mula.
-masa 2 minggu cuti mesti di penuhi dengan benda2 menarik.
-balik malaysia memang tak berbaloi kalau cuti 2 minggu.
-jadi cuti ni aku pergi umrah kali ketiga.
~first umrah aku dulu pergi dari malaysia..emak belanja.pergi dengan agensi.
-best sebab pergi dengan family.lagipun umrah first tu first time pergi oversea.
-aku pergi pakej musim sejuk.so,bolehla melawat bandar al-ula.
-tempat kaum thamud.ukiran gua2 yang cantik,macam petra.
-cuma petra lagi besar,sebab dia metropolis.
-dapat juga naik gua hira',tempat nabi s.a.w bertahannuth.
-tinggi jabal nur tu,tak terbayang macamana saidatina khadijah yang mengandung
 ulang alik dari bawah ke atas untuk hantar makanan dekat nabi.

~second umrah aku pergi time first year..pergi ramai2 satu batch.
-best gila buat umrah dgn kawan2 satu tempat belajar.
-satu bas tu penuh batch aku sahaja.
-rasa macam rombongan budak sekolah..
-dari jordan ke saudi naik bas je.
-hahahh..rasa macam dekat kan.tapi perjalanan dari irbid,jordan ke madinah
 ambil masa 24 jam.
-bayangkan 24 jam duduk dalam bas.tapi memang berbaloi.mana mungkin dapat
 rasa pergi umrah naik bas kalau dari malaysia.
-harga pun murah.120JD sahaja = RM500.kalau dari malaysia average dalam rm5k.
-teringat waktu habis saei,nak bertahalul (potong rambut).kami bising sangat sebab
 happy sangat dah selesai satu umrah.
-siap kena marah dengan guard.dekat atas bukit marwah. :D

                                               
                                                                  *bercukur


                                                                  *luar masjid nabawi

-moga umrah kali ini lebih diberkati.
-niatnya nak pergi haji.tapi,tahun ini kuota dari jordan dikurangkan.
-3 kali umrah lebih baik dari sekali?









4 comments:

Amirah Cantik said...

wah. banyak bende dah sangat aku dengki ngan kau ni. :D amik gamba kau botak satu, buat DP la weeeyyy!!
good luck qon. balik mesia takyah nak lupe aku sangat laa.

PS:alter sikitla blog ko, eg; buang shoutmix chat widget tu ke,dah tak begune.

furqon said...

hahaahh..aku xbotak kot kali ni...
mane de lupa kau..slalu xsempat je..


oke.nti aku buang :D

syafiqah syahirah said...

test test

zahin said...

Assalamualaikum bro, boleh beri email tak? saya ada beberapa soalan ingin ditanya berkaitan umrah. harap dapat balas.

email : zahinabdullah@gmail.com
fb : zahin abdullah.